Road to Europe - part 1

img 2628

19 april 2024

Voor Aalst, Leuven en Guibertin zit het seizoen 2023-2024 erop. Voor de zes overige teams uit de Lotto Volley League nog niet. Voor de kampioenschapstitel maakte Maaseik gisteren de beste start tegen Roeselare, de vier resterende teams maken in de 'Challenge Ticket Qualification' nog uit wie het vijfde Europese ticket pakt.

Voor Decospan Menen is de voorlaatste horde op weg naar Europa het Caruur Gent van ex-Menenaars Martijn Colson, Kobe Brems en Anshel Ver Eecke (Lou Kindt revalideert momenteel van een schouderoperatie). Wordt vanavond in eigen huis gewonnen, dan wacht volgende week een finaal duel tegen Achel of Waremme (ook al in eigen huis).

Dit jaar stonden Menen en Gent twee keer tegenover elkaar. De thuiswedstrijd begin november ging met 1-3 naar Gent. Het zou een van de zes verlieswedstrijden op rij worden. Beterschap zou er pas komen half december, wanneer datzelfde Gent in de Edugo Arena met 0-3 over de knie werd gelegd. Het begin van een sterke terugronde die ons de vierde plaats opleverde. Gent daarentegen werd veroordeeld tot de play-downs. Die startten met een 2-3 overwinning in Achel en een 3-1 thuisoverwinning tegen Guibertin. Daarna bleken zowel Achel als Guibertin telkens met 3-2 te sterk.

De laatste onderlinge ontmoeting dateert dus van vier maanden geleden. Sindsdien is er veel veranderd. Bij Decospan zijn Dukic (naar Italië) en Perezic (geblesseerd) niet meer te bespeuren, bij Gent is Lou Kindt al maanden out. Ricardo Hofman is ondertussen van de hoek naar de opposite verhuisd, waardoor Anshel Ver Eecke en Ryan Poole de hoeken bezetten. De eerste zorgt voor stabiliteit in receptie, de tweede voor dubbele punten in elke wedstrijd. Voeg daar nog Martijn Colson - altijd goed tegen ons -, de kwieke libero Tim Verstraete en Kobe Brems aan de pas bij en je krijgt een tegenstander die niet valt te onderschatten.

Decospan Menen start echter met vertrouwen na de onverhoopte 3-2 zege tegen Maaseik van vorige week. Gilles Vandecaveye was daarbij eens te meer de sterkhouder, maar net die kennen ze zeer goed bij Gent. Opperste concentratie dus straks, en serveren zoals vorige zaterdag.


Vragen?
Sponsor worden?