Save the best for last

eindstand twitter

14 april 2024

Decospan Menen - Greenyard Maaseik: 3-2

Setstanden: 25-21, 16-25, 25-22, 15-25, 16-14

Op de valreep heeft Decospan Menen nog een overwinning geboekt in de play-offs. Tegen leider Maaseik werd het 3-2. Dankzij deze zege springen we nog op het nippertje over Waremme naar de vijfde plaats.

Met Eliot De Vleeschhauwer terug van de partij kon Frank Depestele eindelijk nog eens iedereen op zijn vertrouwde positie posteren. Met uitzondering van Lowie Stuer, want die stond op de hoek in plaats van Mathieu Vanneste. Eliot zou zijn team met 22 punten naar deze mooie tiebreakzege leiden. De uitblinker van de avond was echter wederom Gilles Vandecaveye (26 punten). We onthouden daarnaast ook zeker de 7 aces in set 1 en de leuke ambiance. 

Door de overwinning nemen we het op vrijdag 19 april in eigen huis op tegen Caruur Gent. Bij winst wacht een allerlaatste wedstrijd tegen Waremme of Achel. Wordt ook die gewonnen, dan spelen we volgend jaar Europees in de Challenge Cup. Bij verlies tegen Gent zit het seizoen erop.

Speelden voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, De Vleeschhauwer, Vandecaveye, Stuer, Van de Velde, Verhamme, Bille
Kwamen in: Ocket, Vanneste, Peric

Star of the Game: Gilles Vandecaveye.
Twee dagen later werd onze nummer 10 op de Volleyproms trouwens ook uitgeroepen tot MVP van de Lotto Volley League. Samen met zijn broer Louis kwam hij ook als winnaar uit de bus in de categorie 'beachduo van het jaar'.


Vragen?
Sponsor worden?