Sterren komen, sterren gaan – deel 2

img 6801

29 februari 2024

Spelers uitwuiven en nieuwkomers aantrekken, het is de oefening waar Decospan Menen elk jaar voor staat. Dit seizoen moesten we bijkomend op zoek naar een nieuwe coach. En die vonden we ondertussen bij Julien Lemay. Onze ex-libero kent de club, weet hoe het kan spoken in Vauban en onderhield de laatste jaren uitstekende banden met zijn vroegere ploeg en met manager Anne Verhelst. Nauw samenwerken met het jarenlange boegbeeld van onze club zal er echter niet meer inzitten, want na meer dan twintig jaar heeft Anne – na rijp beraad – beslist om het dagelijkse management over te dragen.

Sinds Volley Menen in het jaar 2000 zijn intrede maakte op het hoogste niveau, is Anne niet weg te denken uit de werking van onze club. Tientallen spelers en een klein dozijn trainers zag ze passeren, vele partners stuurde ze ons sponsordossier toe, honderden supporters weten wie die duivel-doet-al wel is en ook in de bestuurskamers van de andere ligaclubs dwingt ze respect af voor haar onverdroten inzet.

Meer dan twintig jaar later hield Anne mee de club recht (en bouwde ze die uit tot de grootste sfeerploeg met de beste supporters van het land). Een heel straffe prestatie, en dat vanuit de zogezegde ‘marginaalste stad van Vlaanderen’. Wij weten wel beter dat er in onze grensstad op sportief, commercieel en cultureel vlak wel degelijk iets te beleven valt… Maar nu gaat haar doos waar ideeën maar bleven uitkomen echt dicht. Na het afscheid van de trainer en de kapitein wordt het vullen van Annes schoenen zonder twijfel de moeilijkste opdracht in de aanloop naar volgend seizoen.

Met alle verdiensten van Anne zouden we gerust een half boek kunnen vullen. Dat hoeft ook niet te verwonderen voor iemand die elke dag – vrijwillig! – vele uren in de weer is voor de club van haar hart. Haar to do-lijstje was dan ook altijd langer dan dat van eender welke andere medewerker. Dat Anne van geen kleintje vervaard was, bleek de voorbije seizoenen eens te meer toen ze het voortouw nam in de voorbereidingen van beide bekerfinales en van de Champions League-campagne. Hotels regelen, vluchten reserveren, events en feestjes organiseren, sponsors aantrekken, speciale acties opzetten, affiches laten drukken, appartementen inkleden, uitrustingen laten aanmaken of medewerkers ronselen. Ze heeft het allemaal gedaan.

Ook bij de sportieve onderhandelingen was ze tot vorig seizoen nauw betrokken. Een kleine rondvraag leert dat spelers die twintig jaar geleden het mooie weer bij ons maakten Anne nog altijd een warm hart toedragen (en omgekeerd). Het is tekenend voor de manier waarop ze haar rol als manager opnam. Altijd in het belang van de spelers en met respect voor al wie haar enthousiasme naar waarde wist te schatten.

Voor alles wat Anne voor onze geliefde club betekend heeft, zijn enkel bewondering, waardering en heel veel dank op hun plaats. Daarom: 24 x 365 keer bedankt!

We zijn er zeker van dat we Annes drive, ideeën en enthousiasme zullen missen de komende jaren. Net zoals we er zeker van zijn dat ze volgend jaar in de tribune zal zitten, ook al is het dan als supporter van het eerste uur.

De beslissing om te stoppen als manager maakte Anne begin dit seizoen al bekend aan de raad van bestuur. Haar opvolging komt dan ook vanuit de interne organisatie, met Bart Gryson en Benoit Deny in een duobaan. Met het oog op volgend seizoen zijn zij zich ondertussen volop aan het inwerken in hun commerciële en operationele functie. We wensen ze alle succes om op een positieve manier verder te schrijven aan het Menense volleybalverhaal.


Vragen?
Sponsor worden?