't Is van moeten...

achel.jpeg

31 januari 2024

Met nog vier speeldagen te gaan, leert een blik op de ranking ons dat de wedstrijd van vanavond allesbepalend wordt met het oog op de play-offs. Tegenstander Tectum Achel telt één puntje meer, maar de kloof met nummer 6 (die recht geeft op de play-offs) bedraagt al vier punten. De opdracht straks is duidelijk: Achel met 3-0 of 3-1 terug naar Limburg sturen.

Mission play-offs begon anderhalve week geleden nog met een opsteker door drie punten mee te brengen uit Leuven. In Waremme werd echter niets gesprokkeld, nadat de pudding halfweg de eerste set al in elkaar was gestuikt (van 10-16 ging het naar 19-16). Ook in de derby tegen Knack kwam Decospan niet in de buurt van puntengewin.

De bekerfinale mag dan wel dé afspraak van het jaar zijn, ook in de competitie mag het allemaal iets meer zijn. Na vanavond volgen verplaatsingen naar Aalst en Guibertin. Op de laatste speeldag komt Maaseik dan naar Rekkem. Op papier zou 6 op 6 tegen Guibertin en Achel voldoende kunnen zijn. Gaan in die wedstrijden echter punten verloren, dan moet al gestunt worden tegen Aalst - nummer 2 - en/of Maaseik - nummer 3. Zeker in de wetenschap dat ook de andere teams die nog strijden voor de play-offs (Leuven, Guibertin, Achel en Gent) nog punten zullen pakken.

Achel was vorige zaterdag vrij en verloor zijn laatste drie wedstrijden, twee keer met 3-0 (in Maaseik en thuis tegen Roeselare) en één keer in Waremme met 3-1. De eerste match van 2024 was wel een succes: 3-0 winst tegen Guibertin, zelfs nadat de sterke opposite Rata na Nieuwjaar niet meer terugkeerde en verkaste naar de Russische competitie. Met Staples en Drahonovsky op de hoeken en de jonge Schroeven als opposite hebben de Limburgers echter nog meer dan genoeg talent om het ons moeilijk te maken.

Voor Menen wordt het zaak om furieus aan de opslag te verschijnen en de laatste strohalm te grijpen. Lukt dat niet, dan wachten ons de play-offs. En dat is geleden van het seizoen 2009-2010.

't Is dus van moeten...


Tickets

Vragen?
Sponsor worden?