Ten onder tegen een frivool Waremme

img 1596

23 oktober 2023

Decospan Menen - Waremme Volley: 1-3

Setstanden: 14-25, 25-19, 23-25, 17-25

Dat Waremme in het tussenseizoen wel degelijk versterkt was, daar had Frank Depestele in de voorbeschouwende artikels meermaals voor gewaarschuwd. Zoals wel vaker had de coach gelijk. De Wawa's waren met het mes tussen de tanden en heel veel opslaggeweld naar Rekkem gekomen. De thuisploeg acteerde niet op het niveau van woensdag en leed zo zijn eerste nederlaag van het seizoen.

Over de hele wedstrijd konden de bezoekers de Meense receptielijn te vaak in verlegenheid brengen. Vandecaveye en Dukic tekenden ook wel voor wat aces, maar aanvallend draaide het niet in het midden en op de opposite. Bij Waremme was de ervaren Klinkenberg moeilijk te stoppen. Ook good olds Baetens en Abinet hadden een goede dag. Deze laatste werd in set 3 vervangen door de 19-jarige Pierre Perin, maar die bewees dat hij uit hetzelfde goede hout gesneden is als zijn broer Martin van Maaseik. Op dezelfde avond werd ze dan allebei verkozen tot Start of the Game.

Voor Decospan toch wel een opdoffer na de goede start. De bezoekers legden een aantal pijnpunten bloot waaraan de komende weken moet gewerkt worden. Het liefst al met enig resultaat tegen de Europese wedstrijd van donderdag, en al zeker tegen de bekerwedstrijd van zondag in Booischot. Bij winst wacht een week erna wacht met (normaal gezien) Waremme een stevige stroper op het bekerparcours.

Speelden voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, De Vleeschhauwer, Dukic, Vandecaveye, Van de Velde, Peric, Bille/Stuer
Kwamen in: Ocket, Verhamme, Perezic, Vanneste

Star of the Game: Pierre Perin


Vragen?
Sponsor worden?