Terug van weggeweest

anshel ver eecke.jpeg

19 maart 2024

Het verhaal van Anshel Ver Eecke bij Menen is genoegzaam bekend. Als 18-jarige stootte hij als jeugdproduct en na een kleine uitstap naar Marke-Webis door tot de A-kern. Samen met Jelle Sinnesael was hij elf seizoenen lang niet weg te denken bij Menen. Jaar na jaar stond hij met zijn nummer 8 het grootste deel van het seizoen in de basis. Grotendeels  als receptie-hoek, maar van tijd tot tijd depanneerde hij al eens als libero. In het seizoen 2015-2016 werd Anshel verkozen tot Volleystar van het Jaar.

Aan het lange huwelijk met zijn moederclub kwam in 2021 een eind en verhuisde Anshel naar Caruur Gent. In het tussenseizoen en een deel van zijn eerste seizoen in de Edugo Arena werkte Anshel hard om weer fit te geraken. Dat lukte uiteindelijk en in datzelfde jaar pakte hij aan de zijde van Gilles Vandecaveye en Thiemen Ocket de beker (ten koste van Aalst en eigenlijk ook van ons nadat we in de halve finale werden uitgeschakeld – thuis zonder publiek en in Gent in de golden set).

In zijn tweede jaar bij Gent was Anshel vaak derde receptie-hoek na Gilles Vandecaveye en Tobias Kjaer, maar dit jaar speelde hij nagenoeg alles. De focus lag daarbij vooral op de receptie en daar ligt ook zijn toekomst. Het is de bedoeling dat Anshel de komende twee jaar als libero fungeert, samen met Yentl Bille aan wie hij nota bene nog training gaf.

Er mag tijdens zijn afwezigheid wel een en ander veranderd zijn, het Menense huis is Anshel allerminst onbekend. De Vauban-sporthal was vele jaren lang zijn tweede thuis (als speler en als jeugdtrainer) en in de kern die al vastligt voor volgend seizoen vindt hij heel wat bekende gezichten terug: Gilles Vandecaveye, Thiemen Ocket, Yentl Bille en het trainersduo Julien Lemay & Jelle Sinnesael. Ook met de terugkerende Akseli Lankinen speelde hij één seizoen samen bij Menen.

Ook al woont Anshel vandaag in Zulte, zijn terugkeer voegt wat extra lokaal bloed toe aan de gezellige club die Decospan Menen op vandaag nog altijd is.

Personalia

  • Libero
  • Rechtshandig
  • 195 cm
  • 1/05/1992 (31 jaar)
  • Belg
  • Vorige club: Caruur Gent
  • Eerdere seizoenen bij Decospan Menen: 11

Vragen?
Sponsor worden?