Twee extra contractverlengingen

Mathieu Vanneste

28 maart 2024

Minstens 7 spelers uit de kern van dit seizoen zullen ook volgend jaar de kleuren van Decospan Menen verdedigen. Zowel receptie-hoek Mathieu Vanneste als middenman Arno Van de Velde hebben namelijk hun handtekening gezet voor een verlengd verblijf.

Mathieu Vanneste kwam in 2019 over van Haasrode-Leuven en is met zijn vijf jaar dienst een van de vaste waarden binnen onze club. Door de jaren heen moest hij telkens opboksen tegen de stevige concurrentie op de hoek. Dat deed de West-Vlaming altijd met veel geduld en inzet. Vaak werd Mathieu ingebracht om de receptielijn te versterken, maar begin maart pakte hij tegen Aalst ook uit met een stevig aanvalspercentage van 80%.

Nu er nog slechts twee echte receptie-hoeken overblijven, kan de 25-jarige leerkracht de resterende wedstrijden voluit zijn kans gaan. Vanaf augustus begint hij dan aan een extra hoofdstuk van 2 jaar bij onze club.

Arno Van de Velde is niet alleen de grootste speler van onze kern, hij bouwde bij Knack Roeselare ook het grootste palmares uit. Drie jaar geleden keerde Arno terug uit het buitenland (na telkens één jaar bij Friedrichshafen en Sète) naar Roeselare. Een jaar later maakte hij de overstap naar Menen, waar hij aan de zijde van Jelle Sinneseal de standaardkeuze werd in het midden. Dit jaar stond hij met zijn 2m10 afwisselend met Jasper Verhamme en Stipe Peric in de basis.

Arno wordt op 30 december 29 jaar, maar blijft nog zeker één seizoen muurtjes bij ons optrekken aan het net.

Met deze 2 contractverlengingen ligt de kern van Decospan Menen voor 2024-2025 ondertussen voor drie vierde vast:

  • Spelverdeling: Akseli Lankinen, Thiemen Ocket
  • Receptie-hoek: Mathieu Vanneste, Gilles Vandecaveye
  • Midden: Arno Van de Velde, Jasper Verhamme
  • Hoofdaanval: Eliot De Vleeschhauwer
  • Libero: Yentl Bille, Anshel Ver Eecke

De komende weken komen we met meer nieuws over een nieuwe hoofdaanvaller, middenman en receptie-hoek.


Arno Van de Velde

Vragen?
Sponsor worden?