Via Roeselare en Polen Europa in

player list

26 oktober 2023

Vanavond begint Decospan Menen aan de derde Europese campagne op rij. Na het Champions League-avontuur van vorig seizoen komen we dit jaar net als twee jaar geleden uit in de CEV Cup (toen in de 1/16 finales uitgeschakeld door Guaguas uit Las Palmas). Tegenstander in de 1/32 finales is Epicentr-Podolyany Horodok uit Oekraïne. 

Heel veel informatie over de opponent valt er online niet te vinden. Op de spelerslijst op de website van de CEV vallen wel twee oude bekenden op: de Nederlander Gijs Jorna (ex-Maaseik en ex-Antwerpen) en de Finse setter Eemi Tervaportti (van 2013 tot 2015 aan de slag bij Knack Roeselare). Trainer is de Braziliaan Mauricio Paes, wiens contract na drie seizoenen bij Tourcoing niet verlengd werd.

Echte referenties zijn er verder niet, maar Epicentr-Podolyany zou "een stevige tegenstander" zijn. Aan ons om in de Europese thuishaven in Roeselare de start in Europa niet te missen (om dan hopelijk volgend jaar in de eigen Vauban te kunnen aantreden). De terugwedstrijd wordt volgende week gespeeld in Blonie, ten westen van Warschau (niet in Oekraïne dus). In de 1/16 finale wacht dan eventueel het Milaan van Ferre Reggers.

Tickets zijn nog verkrijgbaar op de website (of aan de kassa).

Voor abonnees is deze Europese wedstrijd inbegrepen, net als voor de abonnees van Knack. Plaatsen zijn vrij te kiezen, maar laten we - net als vorig jaar - een zo groot mogelijk blok vormen aan de lange zijde van het veld (tegenover de VIP-tribune).

De Europese campagne van dit seizoen wordt mede mogelijk gemaakt door Decospan, Galloo en Berio.


Tickets

Vragen?
Sponsor worden?