Volle vaart vooruit

whatsapp image 2024 02 02 at 23.10.10.jpeg

03 februari 2024

Lindemans Aalst - Decospan Menen: 2-3

Setstanden: 25-21, 24-26, 25-21, 23-25, 6-15

Met de rug tegen de muur lijkt Decospan Menen eindelijk naar zijn beste vorm toe te groeien. Gisterenavond maakte de bekerfinalist tegen Lindemans een einde aan de Aalsterse reeks van negen overwinningen op rij. Met nog twee wedstrijden te gaan, heeft Menen zo zijn lot in eigen handen. Bij 0-3 of 1-3 winst in Guibertin zijn de play-offs een feit.

Begin januari leek de top 6 halen nog bijna mission impossible. Na zeges in Leuven, thuis tegen Achel en in Aalst ziet de wereld er een stuk rooskleuriger uit. Helemaal op kruissnelheid zit Decospan nog niet en af en toe sputtert de motor nog eens - in set 1 bijvoorbeeld na 19-19 - maar voor de tweede wedstrijd op rij tekende Menen voor een sterke collectieve prestatie. Volle vaart vooruit dus naar de play-offs!

De tiebreakzege is ook een opsteker met het oog op de bekerfinale van volgende zaterdag. In de laatste ontmoeting met Knack Roeselare hadden we weinig in de pap te brokken, maar twee overwinningen op rij moeten de underdog vertrouwen geven. En vooral ... het niveau kreeg een boost.

Zonder ongelukken in de komende week kan Decospan zo alsnog met geloof in eigen kunnen naar het Sportpaleis afreizen. Dat geldt zeker voor het groene legioen. De Green Wall is er klaar voor!

Startten voor Decospan Menen: Van Hoyweghen, De Vleeschhauwer, Dukic, Vandecaveye, Verhamme, Van de Velde, Stuer/Bille
Kwamen in: Vanneste, Perezic

Star of the Game: Jasper Verhamme


Vragen?
Sponsor worden?