Wederom de boot in

img 1225

26 november 2023

Decospan Menen - Volley Guibertin: 0-3

Setsanden: 18-25, 23-25, 17-25

Soms win je, soms verlies je. Maar als je te vaak verliest, begint er onvermijdelijk wat te borrelen. Het is de situatie waarin Decospan Menen na zes speeldagen beland is. De reeks verlieswedstrijden is namelijk te lang geworden en vooral, het niveau komt ondertussen al lang niet meer in de buurt van dat van de twee competitiezeges midden oktober.

Guibertin verloor vorige week met 2-3 in eigen huis tegen Achel, maar was toch met veel vertrouwen afgezakt naar Menen. Een blik op de kalender leerde namelijk dat de verliezende bekerfinalist tegen Waremme, Gent en Maaseik telkens aan het kortste eind had getrokken.

Na een paar minuten was al duidelijk dat het opnieuw een moeilijke avond voor de thuisploeg zou worden. Hofmans was het thuisblok keer op keer te snel of te slim af, terwijl De Vleesschauwer maar niet opnieuw in de flow geraakt van het seizoensbegin. Bij de bezoekers werd de hoofdaanvaller bijgestaan door een sterke Van Walle - later Star of the Game -, een stabiele receptielijn en het ervaren middenduo Van De Voorde-Huysegoms.

Bij Decospan liep het zeer stroef. Enkel Dukic scoorde 5 op 6 in de eerste set. Vandecaveye - de voorbije weken de sterkhouder - kon echter geen enkele keer scoren uit acht pogingen. Ook serverend werd het de bezoekers niet moelijk gemaakt, met een weinig hoopgevende 18-25 als resultaat.

Set 2 startte met Perezic in de plaats van De Vleesschauwer. Het was maar een van de oplossingen die coach Depestele moest bovenhalen. Helaas wierp geen enkel alternatief vruchten af. In set 3 verhuisden Vanneste en Dukic zelfs afwisselend naar de opposite, maar dat leidde naar een stereotiep spelbeeld richting positie 4 (want ook het midden draait niet), waar het bezoekende blok stond te wachten.

Van Walle & co lieten het niet aan hun hart komen. Ze stoomden zonder dipjes door naar wat hun gemakkelijkste zege ooit tegen Menen moet geweest zijn. Na amper 80 minuten zat de lijdensweg van spelers en publiek erop.

Na 6 speeldagen staat Menen samen met Gent op de laatste plaats. Volgende zaterdag trekken we naar Achel. Na te veel nederlagen tegen rechtstreeks concurrenten, is verliezen vanaf nu eigenlijk geen optie meer. Dat Achel gisteren Gent met 3-1 over de knie legde, doet al vermoeden dat we het ook daar niet gemakkelijk gaan krijgen. We branden dus een kaars dat het tij keert in het verre Limburg.


Statistieken

Vragen?
Sponsor worden?