You always win with a Fin

akseli.jpeg

19 maart 2024

Terug van weggeweest na twee jaar: Akseli Lankinen, de slimme spelverdeler die ons drie seizoenen geleden mee naar de titelfinales tegen Knack Roeselare leidde. De Finse setter komt voor één seizoen over van Maccabi Tel Aviv uit Israël.

In augustus 2020 reisde Akseli af naar Menen voor zijn eerste buitenlandse ervaring. Hij zou uiteindelijk twee jaar het mooie weer maken in Vauban. Zijn gevarieerde spelverdeling, zijn stevige opslag en degelijke defense en blok werden niet enkel gesmaakt door zijn ploegmaats, want op het einde van zijn eerste seizoen werd hij door de supporters verkozen tot Volleystar van het Jaar.

Na dit sterke eerste jaar koos Akseli onverhoopt voor een verlengd verblijf aan de Leie. Met resultaat, want ondanks de moeilijke coronaomstandigheden dirigeerde hij zijn team naar de allereerste titelfinales tegen Knack Roeselare. Sterkhouders Seppe Rotty en Simon Plaskie werden daarna ingelijfd door de buren, Akseli begon de heimat te missen en keerde terug naar zijn vaderland. Na één seizoen bij TUTO Volley in Turku koos hij met het Israëlische Maccabi Tel Aviv echter opnieuw voor een internationaal avontuur. Met die club won hij dit weekend de beker en is hij nog volop in de running voor het kampioenschap.

Op 26-jarige leeftijd brengt Akseli zowel ervaring als jeugdig enthousiasme mee in zijn sporttas. Wie al eens na een wedstrijd bleef hangen, weet ook dat hij wel van een feestje houdt. Misschien is dat wel een van de redenen waarom de sympathieke Fin terugkeert naar Menen...

Wij kijken er alvast keihard naar uit. Samen met Thiemen Ocket – die zijn contract al met 1 jaar verlengde – moet hij het vertrek van Seppe Van Hoyweghen opvangen. De Red Dragon gaat na twee mooie jaren bij ons namelijk een nieuwe sportieve uitdaging aan.

Personalia

  • Spelverdeler
  • Rechtshandig
  • 194 cm
  • 31/08/1997 (26 jaar)
  • Fin
  • Vorige club: Maccabi Tel Aviv
  • Eerdere seizoenen bij Decospan Menen: 2

Vragen?
Sponsor worden?