Van Menen naar Rekkem

zaal vauban beeld 1

25 mei 2023

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar nu is de puzzel gelegd. Tijdens de verbouwingen van Vauban wijkt Decospan Menen voor één seizoen uit naar sporthal Ter Steenlandt in Rekkem. De jeugd kan wel verder terecht in Menen, in de sporthal op Overleie.

Gisterenavond communiceerde het stadsbestuur de alternatieven door de onbeschikbaarheid van onze huidige thuishaven. De Hel van Mjinde komt dus volgend seizoen niet in Wevelgem, niet in Halluin, maar in Rekkem te liggen. Op die manier blijft de Meense trots in eigen (deel)gemeente actief.

De werken aan de huidige sporthal Vauban starten in september, maar in de aanloop naar de start van de trainingen (in augustus) gebeuren al een aantal aanpassingen aan de sporthal Ter Steenlandt in Rekkem. Denk aan tribunes, verlichting en vloer. Op die manier kunnen we komend seizoen voor onze thuiswedstrijden toch terecht in een degelijk onderkomen. Voor de Europese campagne wordt in principe weer richting Roeselare gekeken.

Op sportief vlak speurt de sportieve cel nog naar een derde middenman om de kern compleet te maken. Verschillende spelers onderhouden ondertussen de conditie door te beachvolleyballen. Zo won Gilles Vandecaveye met zijn broer Louis al twee van de drie toernooien (in Kortrijk en Haacht).

Ook in de brede selectie van de Red Dragons vinden we een aantal Volleystars: Mathieu Vanneste, Seppe Van Hoyweghen, Basil Dermaux en Jasper Verhamme. Zij spelen op 27 mei in de Lange Munte de eerste wedstrijd van de European Golden League (tegen Kroatië). Tickets kan je hier bestellen.


Vragen?
Sponsor worden?